Uus STIHL MS 500i on esimene kütuse elektroonilise sissepritsega mootorsaag maailmas. Uue tehnoloogiaga on saavutatud seninägematu võimsuse ja massi suhe. MS 500i käivitub suurepäraselt ja mootor on alates käivitamise hetkest valmis töötama täisvõimsusega. Mootor saab hakkama ilma karburaatori ja süütemoodulita. Kütuse doseerimine toimub andurite abil ja kohandub automaatselt vastavalt töötingimustele. See tähendab muretut tööd sõltumata ümbritsevast temperatuurist ja õhuniiskusest. Profikasutaja jaoks loeb iga gramm. Seetõttu teeb STIHL palju arendustööd materjaliteaduse vallas ja kaasab parimad insenerid, et alandada süsteemikaalu – see tähendab tühja paagiga mootorsae kaalu koos lõikevahenditega. Nii suudeti silindrite uudse konstruktsiooni, veotähiku arendamise, materjali töötlemise abil teiste detailide juures ning kergkonstruktsiooniga juhtplaadi väljatöötamise abil oluliselt kaalu säästa - loomulikult ilma kompromissideta tugevuse ja kestvuse osas

Maailma esimene sissepritsega mootorsaag

Uus ajastu mootorite arengus! MS 500i on maailma esimene seeriatootmises mootorsaag, millel kasutusel kütuse elektrooniliselt juhitud sissepritse (i - Injection). Mootor saab hakkama ilma karburaatori ja süütemoodulita. Kütus pritsitakse sissepritseklapi kaudu otse karterisse. Kütuse hulga, sissepritse ajahetke ja süütemomendi arvutab STIHL MS 500i juhtseade automaatselt. Selleks vajalikud andmed surve ja temperatuuri kohta näiteks saadakse erinevatelt anduritelt. Seega on tagatud seadme töö täisvõimsusel alates käivitamise hetkest ja mootori töö on optimeeritud igal sekundil.

Lihtne käivitamine ja andurite abil kütuse doseerimine

MS 500i andurite abil juhitav kütuse doseerimine tagab mootori optimaalse jõudluse ja sujuvuse käivitamisel sõltumata ümbritsevast temperatuurist ja keskkonnast. Uuel sael ei ole enam kasutusel käivitushooba. Selle asemel on kütuse eelpump, mis tagab lihtsa käivitamise igasugustes töötingimustes. Ka seismajätmiseks piisab ainult stoppnupule vajutusest.

Parim võimsuse ja kaalu suhe kõigist klassidest

MS 500i on kergekaaluline profisaag. Tänu  kergele konstruktsioonile ja tipptasemel materjalidele paistab see saag silma väga hea võimsuse ja kaalu suhte poolest - 1,24 kg/kW. Kõigist mootori mahu klassidest on see väärtus seeriatootmises olevate saagide kohta harukordne. Uue sae standardvarustus koos ES Light juhtplaadiga ei tekita liigseid lisagramme ja annab suurepärase ergonoomika.

Parem ergonoomia ja praktilised pisidetailid lihtsustavad tööd

Väike kogukaal, veotähiku integreeritud juhtliistudega kate ja dünaamiline kallutamine võimaldavad saagi ideaalselt puu peal juhtida. Kõrgem langetusliist ventilaatori korpusel - sümmeetriliselt juhtplaadi servaga - lihtsustab kontrolli omamist liikumissuuna üle ja masina juhtimist torke ja langetuslõigete puhul. Ketikaane kaotuskindlad mutrid muudavad keti vahetamise lihtsamaks, enam ei veere mutrid laual või ei kuku sambla sisse. Professionaalne suurte puude langetamine käib uue profisaega alates langetusest-järkamisest kuni okste laasimiseni kiiresti ja jõudu säästvalt.

Tehnilised andmed
STIHL MS 500i
Mootor:
STIHL 2-MIX-mootor
sissepritsega (i)
Mootori töömaht (cm3):
79,2
Võimsus (kW/PS):
5,0/6,8
Mootori kaal (lg): *
6,2
Süsteemikaal (kg): **
7,8
Kaalu ja võimsuse suhe (kg/kW):
1,24
Helirõhu tase (dB(A)): ***
107
Müratase (dB(A)): ***
119
Vibratsioon paremal/vasakul (m/s²): ****
4,2/4,0
Lõikepikkus (cm) *****.
Lõikesüsteem: STIHL Rollomatic ES Light; saekett STIHL 3/8“ Rapid Super
50, 63,71
Varustus:

Külgmine ketipingutus, STIHL ElastoStart,
dekompressiooniklapp
stoppnupp, HD2-filter

* tankimata, ilma juhtplaadi ja saeketita; ** tankimata, varustatud juhtplaadiga STIHL Rollomatic ES Light 63 cm ja saeketiga STIHL 3/8“ Rapid Super; *** K-faktor direktiivi 2006/42/EÜ järgi = 2,5 dB(A); **** K-faktor direktiivi 2006/42/EÜ järgi = 2m/s²