Kolmanda generatsiooni STIHL MS 261 C-M-ile annab uus lõikevarustus 20% suurema lõikejõudluse ja väiksema kaalu. Mootori töökindlust ja pikaealisust suurendavad tina kihiga kaetud kolb, nikeldatud karburaatori võll, uus M-Tronic solenoid ja täiustatud pöörete regulaator. Samal ajal on eelmiselt mudelilt kaasa võetud kõik vana ja hea! Tänu uuele STIHLi Light 04 juhtplaadile ja STIHLi .325" Pro saeketile on eelmise standardvarustusega saega võrreldes suurenenud ka lõikejõudlus kuni 20%, vähendades samal ajal oluliselt vibratsiooni ja minimeerides tagasilööki.

  • Palju jõudu ja vähe kaalu

Kolmanda põlvkonna STIHL MS 261 C-M on läbi teinud võimsa arengu: 3 kW 2-MIX mootoriga sae kaal on vaid 4,9 kg. Täielikult uuenenud lõikevarususega kaalub saag vaid 5,8 kg ja on parim tulemus 50 cm³ mootorsaagide hulgas.

  • Uus M-Tronic kalibreerimisfunktsioon

Täielikult elektrooniline STIHL M-Tronic mootori juhtimissüsteem kontrollib süüte ajastust ja kütuse doseerimist igas tööseisundis, võttes arvesse väliseid töötingimusi - temperatuur ja kõrgus. See tagab ideaalse mootori töö, püsiva maksimaalse kiiruse ja väga hea kiirenduse. Vajadusel saab kasutaja ka ise kalibreerimistsükli sooritada: lihtsalt käivitage, hoidke tühikäigul, hoidke täisgaasil ja ongi tehtud! Õigesti kalibreeritud seadmel saavutatakse maksimaalne kiirus ja võimsus kohe.

  • .20% suurem lõikevõimsus

Uus saekett STIHL .325" Pro on ülimalt heade lõikeomadustega. Lisaks iseloomustab uusi kette erakordne mitmekülgsus ja lai töödespekter. Kitsama saeteega on saavutatud kuni 20% paremad lõiketulemused võrreldes MS 261 CM varasema standardvarustusega. Lisaks pole vähetähtis asjaolu, et uuenenud sae ja lõikevarustuse kombineerimisega on saavutatud kuni 20% väiksem vibratsioon.

  • Lihtne ja tõhus juhtimine

Tänu uuele disainile ja õhematele kontuuridele, st peenemale esiosale, võimaldab STIHLi Light 04 juhtplaat kiiremaid ja sujuvamaid lõikeid, tekitades väiksemaid tagasilööke. Uue juhtplaadiga on saag kergem ja hõlpsasti käsitsetav. Näiteks on uus 40 cm-ne juhtplaat 100 grammi kergem kui vana juhtplaat, see aga omakorda tähendab ideaalilähedases tasakaalus saagi.

  • Suurepärane ergonoomika ning kõrge jõudlus ja vastupidavus

Oma klassi konkurentsitult parim võimsuse ja kaalu suhe (1,63 kg/kW) on saavutatud kombineerides seadme töökindlust ja uusi teadmisi materjalitehnoloogias. Kõik see annab kokku usaldusväärse tööriista töötamiseks iga päev ka keerulistes töötingimustes.

  • Kuni 20% väiksem kaal uue lõikevarustusega (kaalub ca 10-20% vähem)
  • Väiksem tagasilöök sisselõike sooritamisel
  • Juhtplaadi uus disain koostöös uue Pro saeketiga tagab kiirema lõike
STIHL MS 261 C-M
Mootor:
2-MIX
Töömaht (cm3):
50,2
Võimsus (kW):
3,0
Max. torque (Nm):
3,1
Sae kaal (kg): *
4,9
Võimsuse/kaalu suhe (kg/kW):
1,63
Süsteemikaal (kg): **
5,8
Helirõhk (dB(A)): ***
105
Heli tugevus (dB(A)): ***
116
Vibratsioon vasak/parem (m/s²): ****
3,5 / 3,5
Lõikevarustus
·         Kett
·         Juhtplaat
STIHL .325" Pro
STIHL Light 04
Juhtplaadi pikkus (cm):
40

* ilma kütuse, juhtplaadi ja ketita; ** ilma kütuseta, varustatud juhtplaadi ja ketiga; *** K-faktor vastavalt 2006/42/EC = 2,5 dB(A); **** K-faktor vastavalt 2006/42/EC = 2 m/s²