"See on olnud midagi erakordset!"

Kui on üks asi, mis STIHLile meeldib, siis on see kahtlemata sport. On teine au sees meie meeskonnas ning kui vähegi võimalik, siis paneme õla alla ka teistele. 
Juba teist hooaega järjest oleme otsustanud anda oma panuse Teesi Tuule teekonnale tippu.

“Kõige põnevam asja juures on see, et eesmärgiks pole toetada juba valmis tippsportlast, vaid just aidata kaasa tippu jõudmisel. Võib-olla õnnestub, võib-olla mitte – see ongi mängu ilu! Teesi puhul oli näha, et sport on tema elustiil, kuhu ta on suutnud põimida ka töö ja kooli. See power, kuidas ta kõike seda teha jaksab, on väärt tähelepanu!” kommenteerib STIHLi turundusjuht Mart Kelk otsust Teesi sporditeed toetada.


Teesi alustas suusatamisega 2. klassis, olles 8-aastane. Oma teekonda alustas ta Viljandimaal legendaarse suusatreeneri Urve Bergmanni käe all. Praegugi kuulub ta suusaklubi Põhjakotkas ridadesse, kuid põhiliseks treeneriks on nüüdseks Kaupo Tammemäe. 
Soov ja unistus kõrgemal tasemel suusatada oli juba gümnaasiumis. Loogiline asjade käik viiski Teesi õppima Audentese Spordigümnaasiumisse. Sealsed suured treeningkoormused aga jätsid oma jälje tervisele, mistõttu pole sellest ajast ka suuri tulemusi paraku ette näidata. 
Astudes ülikooli tekkis aga rohkem uusi võimalusi. Järjepidev treening kandis vilja ning esimesed võidud kannustasid teekonda jätkama ning veelgi kõrgemale pürgima. Tänu treener Kaupo hindamatule panusele nii treeningutel, laagri- kui ka võistlusreiside korraldamisel, on viimase kahe hooaja jooksul toimunud suur edasiminek. Hooaja alguses osales Teesi ka Ski Classics sarjas Team Fikala ridades.


“Väga palju jõudu ja motivatsiooni andis ka see, et STIHL oli valmis õla alla panema,” lisab Teesi.

Foto: Erakogu


Foto: Erakogu

Sel aastal toimus järjekorras 50. Tartu Maraton. Juubeliaastale kohaselt olid tulemused vägevad ning püstitati sadu isiklikke rajarekordeid. Hiilgava punkti võimsale sõidule pani aga meie oma Teesi! Rääkisime pisut lähemalt ka sellest ajaloolisest päevast.

“Tegemist oli minu viienda Tartu Maratoniga. Esimest korda astusin stardijoonele aastal 2015 ning toona oli see ka minu esimene maratonikogemus üldse. Isegi poolmaratoni polnud ma varem läbinud..” muigab Teesi.
Seda kajastab ka aeg, millega maraton 9 aastat tagasi läbitud sai – 5 tundi ja 40 minutit. 
Juubelimaratoni sõitis Teesi läbi 2 tunni ja 53 minutiga!

“Tartu Maraton oli osa ettevalmistusest saabuvateks maailmakarika etappideks, seega kuidagi spetsiaalselt maratoniks ma tegelikult ei treeninud,” räägib Teesi ettevalmistustest.

Selle aasta maratoni märksõnadeks on kahtlemata jää ning kiired olud. Eelõhtul oli palju kuulda murenoote, kuidas ometi maraton läbida nii, et luud terveks jääksid.
“Jälgisin samuti ilmateadet, kuid hirmu see minus ei tekitanud. Vastupidi! Pigem oli meelerahu, et ees on ootamas miinuskraadid ja päikesepaisteline päev!” pajatab Teesi. 
“Stardipaika saabudes just see mind ees ootaski. Päike säras taevas ja miinuskraadid olid raja muutnud mõnusalt tugevaks ja jäiseks. Peale suuskade testimist oli tunne veelgi parem ning sain kinnitust, et suuskade taha täna kindlasti midagi ei jää. Määrdemees Eero oli teinud suurepärast tööd!”


Naiste sõit pakkus kõik need ligi kolm tundi närvikõdi, sest naised püsisid pikalt koos ning võitjat oli võrdlemisi raske ennustada. 
“Juba stardinimekirja vaadates aimasin, et stardis on neli naist üsna võrdse tasemega ning tõenäoliselt jõuame ka finišisirgele koos. Päris nii see võistlus siiski ei läinud,” muljetab Teesi.
“Kuni Palu teeninduspunktini oli nelja naise asemel pundis kolm, kuid peale seda punkti jõudis järgi ka neljas naine (M. Jürisaar). Üsna pea jäi seejärel pundist välja Justyna Kowalczyk. Seega sõit jätkus ikkagi kolmekesi. Siit alates läks juba päris raskeks - finišini oli jäänud veel umbes 16 km ning ees ootasid pikad sirged ja paaristõuked. Suure tahtejõuga suutsin need viimased kilomeetrid pundis püsida. Kilomeeter enne lõppu otsustasin, et proovin rünnata ja lootsin, et pean kuni finišini vastu. Ja just nii hästi see kõik õnnestuski! Ületasin finišijoone esimesena!” rõõmustab Teesi. 
Kaks kilomeetrit enne lõppu rauges Tatjana Mannima jõud, seega finišiheitlus peeti Meriliniga kahekesi.


Foto: Erakogu

Küsimusele, mida Tartu Maratoni võit Teesi jaoks tähendab, tõdeb ta, et see kõik pole veel päris kohale jõudnud. 
See on olnud midagi erakordset! Tartu Maratoni 50. juubelimaratonil võita on midagi nii uskumatut, et ma ei oska seda sõnadessegi panna. Kindel on aga see, et see on minu senise sporditee suurim saavutus ning ma olen selle üle meeletult uhke!
Teekond selle võiduni on olnud justkui Ameerika mäed – üles-alla. Tänu treener Kaupole, minu ümber olevatele inimestele ja STIHLi toetusele on mul olnud võimalik siia jõuda. STIHL alustas minu toetamist siis, kui mul tegelikult ju suuri tulemusi ette näidata polnud. Toetus on aidanud mul käia treeninglaagrites ning treenida sellises mahus, et jõuda siia, tänasesse päeva – Tartu Maratoni võiduni!” jagab Teesi mõtteid oma teekonnast.

Teesi jaoks pole aga hooaeg läbi ning töö jätkub. Vähem kui kahe nädala pärast sõidab Teesi Lahtisse MK etapile ning paar nädalat peale seda ootab ees MK etapp Falunis. Lisaks plaanib Teesi osa võtta Haanja maratonist, mille raames peetakse maha ka Eesti meistrivõistlused.

Seega on kõikidel huvilistel võimalus kaasa elada Eurospordi vahendusel minu sõitudele MK etappidel. Suuremaid spordisõpru ootan muidugi ka raja äärde ergutama!”

STIHLi tiim jälgib huviga Teesi tähelendu ning naelutab end kahtlemata Eurosporti vaatama, kui MK-d tulemas on! Tuult tiibadesse!