Räpina Aianduskool ja STIHLi metsa- ja aiatehnika maaletooja Farron Tehnika OÜ sõlmisid 21. jaanuaril koostöölepingu, mille kohaselt on aianduse eriala statsionaarse õppe õpilastel võimalus kandideerida Farron Tehnika OÜ poolt välja pandud stipendiumile. Stipendiumi suuruseks on 1000 eurot. Farron Tehnika OÜ turundusjuhi Mart Kelgu sõnul oli tagumine aeg STIHLil ja aiandukoolil koostööle asuda ning stipendiumi loomine on ühiste tegude esimene samm. 

Aianduskoolis 19. veebruaril toimunud pidulikul aktusel kuulutati STIHLi stipendiumi võitja välja - selleks on aedniku eriala 2. kuruse õpilane Kristi Umbleja. Kristi paistab silma hoolsa õppijana, kelle kutsumuseks on aiandus. Oma kandidatuuri stipendiumile esitades kirledas Kristi end kui looduslähedast inimest, kellele aiandus pakub suurt huvi ja rõõmu.Aedniku eriala valik tulenes tüdruku soovist teada saada rohkem taimede maailmast ja nende hooldamisest. 

Juba on Kristi käinud ka mitmetel ettevõtepraktikatel ja jõudnud osaleda ka välipraktikal Taanis, kust sai head võrdlusmomendi Taani ja Eesti aianduskoolidest. Stipendiumi plaanid õpilane rakendada enda erialaseks täiendamiseks, uute kogemuste omandamiseks ja miks mitte ka töövahendite soetamiseks.