Brigite on pärit Harjumaalt. Ta on sündinud Keilas, elanud suurema osa elust Vasalemmas ja viis aastat ka Soomes. "Olen lapsest saati rohkem „metsa poole“ kaldunud," ütleb Brigite. "Juba lapsena tahtsin alati minna tuttava jahimehe juurde, kes omi jutte metsast rääkis ja loomi näitas – see tundus mulle paeluv ja põnev."

Kui tuli otsustada, mida edasi õppima minna, otsustas ta ema soovitusel kandideerida Luua Metsanduskooli. See oli mõneti üllatav valik, sest metsanduses ei ole nende peres keegi töötanud.

"Kui olin kooli sisse saanud ja esimest korda Luua poole sõitsin, siis oli väike värin sees küll mõttest, et ma olen nüüd täiesti omapead ning kodus ei saa keegi mind erialaselt toetada," meenutab Brigite. "Kuid ma olen õnnelik oma valiku üle just Luuale metsandust õppima tulla - ma pole kunagi varem nii õiget otsust teinud."

Ta kiidab, et Luua õpetajad on suurepärased. "Nende teadmised vapustavad mind iga tund ning olen ekstaasis, et nad on nõus jagama oma teadmisi minuga," selgitab ta õhinal. "Kui tahad õppida, siis nad õpetavad sind kogu oma südamega."

Ta arvab, et ei oleks ka Stihli stipendiumi saanud ega raiespordini jõudud ilma õpetajate toe ja julgustavate sõnadeta. Oleks küll ebaõiglane jätta mainimata, et ennekõike on selleks vaja ikka noore enda südikust.

Brigita hindab ka koolis valitsevat õhkkonda. "Suhtlemine kõigi koolis töötavate inimeste ja õpilastega on lihtne ja sõbralik, igal nurgal on keegi, kes sind rõõmsalt tervitab. Koolipere on aktiivne ning tihtipeale on raske sammu pidada kõigi üritustega. Täna olen kindel, et ükskõik kuhu ma edasi õppima ei läheks. jääb just Luua Metsanduskool mulle kõige südamelähedasemaks."

Ka koolipere on Brigitaga rahul ja kinnitab, et keskmine hinne on 4,87, põhjuseta puudumised puuduvad, nagu ka käskkirjalised karistused.

Noorendike hoolduse mitmevõistlusega alustas Brigite eelmisel aastal. "Pole kordagi varem midagi sellist teinud ja see oli mets täis lõbu," kirjeldab ta elamust. "Lootsin, et aastad judo trenni tehes on võtnud ära mu võistlusnärvi, aga võta näpust! Enne esimest võistlust pabistasin nii, et kettavahetus läks täitsa aia taha, õnneks stendivõistlus läks palju paremini."

Üldarvestuses sai ta 13. koha ja naiste arvestuses 1. koha, mille eest oli ette nähtud eriauhind. "Olin selle üle õnnelik ja kindlasti andis see ka motivatsiooni jätkata."

Sel aastal on tal plaanis raiespordiga alustada ja ikka paremate tulemuste ja miks ka mitte võidu poole püüelda.

Tulevikus kavatseb Brigite metsanduses jätkata. "Täisplaani veel ei tea, kuid kavatsen praktiliste metsandusteadmiste ja –oskuste omandamise järel seada oma sammud Maaülikooli poole."

Enne Luuale tulemist polnud ta varem kokku puutunud ei mootor- ega võsasaega. Koolis kasutas Brigite Stihli MS261 saagi ja FS460 võsasaagi. "Kuigi ma ei tea veel palju erinevate tööriistade plussidest ja miinustest, tean kindlalt, et tahan kasutada selliseid tööriistu, mis on turvalised ja kerged ning ei kaota kulumisega oma võimsust," ütleb ta. "Eelkõige olen aga koolist teada saanud seda, et olenemata töövahendist sõltub töö tulemus siiski kasutajast – tema õigetest töövõtetest, oskusest turvaliselt ja ennast säästvalt töötada ning teha tööd hingega."

Enne stipendiumite kätteandmist uuendati Luua Metsanduskooli ja Farron Tehnika OÜ-ga koostöölepingut. Koostöö eesmärk on tõsta Luua Metsanduskooli õpilaste ja õpetajate erilast motivatsiooni; edendada õpetajate, õpilaste, täiendusõppijate ja üldsuse teadlikkust metsatööde ohutusest ja turvavarustuse vajalikkusest ning suurendada loodussõbralike töövahendite kasutamise propageerimise kaudu keskkonnateadlikkust.

Selleks, et koostöö saaks hoogu juurde, uuendati ka STIHLi stipendiumi statuuti - välja andmist ootas 1500-eurone aastastipendium ühele metsanduse valdkonna silmapaistvale päevasele õppurile, kel on lisaks õppetööle head tulemused ka raiespordis. Komisjoni otsusega valitigi sel aastal stipendiumi vääriliseks tulevane metsatehnik Brigite Sallo.