MS 462 - mootorsaag, mis mõeldud professionaalseteks metsatöödeks

Kaalus alla ning lihastes ja intelligentsuses oluliselt juurde – jah, see on uus STIHL MS 462. Mootorsaag, mis mõeldud professionaalseteks metsatöödeks. Mootori kaal 6 kg teeb sellest kergeima sae 70 cm3 mootorimahuga saagide klassis. Langetamine, järkamine ja laasimine on oluliselt lihtsam, kiirem ja jõudusäästvam kui varem.

Kõik blogi postitused

Tõeliselt kerge „minek“ vaatamata raskele tööle
6 kg - kergeim profisaag oma klassis 
Eriti võimas ja ergonoomiliselt optimeeritud 
Raietöödeks, järkamiseks, laasimiseks

Uus mootorsaag STIHL MS 462 on ehtne jõupakett, mis ei vii kaalule ühtegi liigset grammi

Ainulaadselt madal on ka MS 462 süsteemikaal ehk siis tankimata mootoriüksuse kaal koos lõikesüsteemiga. Selle kaal koos juhtplaadiga Rollomatic ES Light 50 cm lõikepikkusega ja saeketiga 3/8’’ Rapid Super on vaevu 7,3 kg. Võrreldes eelkäija mudeliga, MS 461, on selle kaalus kokku hoitud 1,1 kg. See sai võimalikuks tänu uue kontseptsiooniga mootoriüksusele, millel on parem silindriline geomeetria. Lisaks on nüüd veotähiku kate, karter ja hooratas kergemad ja kompaktsemad. Oma väikese läbimõõdu ja väiksema kaalu tõttu vähendab hooratas lisaks tekkivaid güroskoopilisi jõude, mis lihtsustab töötamisel mootorsae kallutamist. Seega sobib MS 462 ühtmoodi nii puude langetamiseks kui ka laasimiseks.

Parendatud mootorikontseptsioon - rohkem võimsust igas valdkonnas

MS 462 käitab võimas STIHL 2-MIX-mootor 4,4 kW-ga. MS 462 vibratsioonivastane süsteem vähendab võnkeid käepidemel ja parandab juhtimisjäikust. See alandab koormust lihastele ja liigestele ning võimaldab lõiget täpselt juhtida, ka pikemate juhtplaatidega. Uus on ka torkeliist - praktiline märgistus ventilaatori korpusel, mis lihtsustab torkelõigete korral kontrolli omamist liikumissuuna üle ja masina juhtimist torkelõigete tegemisel. Sellest tulenevalt kohandati sae tugihamba pikkust jämedate puude raadiusega. Nii haardub saag lõigetel paremini puitu ning laseb end jõudusäästvalt ja turvaliselt juhtida.

Lihtsam teenindus, see on kahekordne rõõm.

Mida kiirem ja lihtsam on sae hooldus ja teenindus, seda tõhusam on töö. Seetõttu on MS 462 ka teeninduse ja hoolduse osas optimeeritud. Uuel radiaaltihendusega HD2-õhufiltril on pikem eluiga ja parem toime peentolmu vastu kui eelnevatel mudelitel. Samal ajal saab filtrit eriti lihtsasti puhastada, kas käsitsi vee ja vaigulahusti abil või pesumasinas. Sellest tulenevalt pakub MS 462 arvukalt juba eelnevatel mudelitel end õigustanud omadusi, nt külgmine ketipingutus, kaotuskindlad mutrid ja üheosaline kate 1/4 pöördkinnistega, mis tagab lihtsama ligipääsu kõigile hooldusdetailidele.

Mullafrees peab olema töökindel

Mullafrees peab olema töökindel

STIHLi mullafreeside suurimateks eelisteks peetakse nende väga head kaalujaotust nii horisontaal- kui ka vertikaalsuunas. Samuti teevad selle seadmega töö sujuvamaks helikoidkujuga freesterad, mis lõikuvad maasse sujuvalt, mitte jõuga lüües. See tagab sujuva, mugava ja pingevaba töötamise, mis on võimalik isegi ühe käega masinat juhtides (päriselus tõestatud). Kõik mootorid on kergkäivitussüsteemiga. Lihtsamaks tööks ja manööverdamiseks on mullafreesid tagurpidikäiguga. Kusjuures edaspidi- ja tagurpidikäigu juhtkange ei ole võimalik tänu turvalukustusele samal ajal kasutada.

Loe Lähemalt